Konu
:
Vişneli Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Sarma
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yumurta
15 gr margarin
3 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı ince çekilmiş fındık içi
1 kase vişne reçeli
Hazırlanışı:
*Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın
Ayrı bir kapta yumurtalar, margarin ve 1
5 bardak şekeri mikserde iki misli oluncaya kadar çırpın
Azar azar unlu karışımdan ilave ederek pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar 10 dakika daha çırpın
*Dikdörtgen bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin
Hazırladığınız pandispanya hamurunu ince bir tabaka halinde yayın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Fırından alın
Ilınınca ıslak bir bezin üzerine aktarın
Dikkatlice rulo şeklinde sarıp yumuşaması için 15 dakika kadar beze sarılı şekilde bekletin
*Kalan şeker (1
5 bardak) ve suyu (pişirmeden) karıştırın
Vişne reçelinin 2 çorba kaşığı kadar suyunu süzüp ayırın
Kalan taneleride ayrı bir kaseye ayırın
Çekilmiş antep fıstığı ile fındık içlerinide bir kasede karıştırın
*Pandispanyayı tezgahın üzerinde açın
Üzerine vişne reçelinin suyundan fırça ile sürüp tamamen kaplayacak şekilde fıstıklı karışımı serpiştirin ve süzülmüş vişne reçeli yayın
Özenle rulo şeklinde sarıp dikdörtgen bir kabın (kenarlarından açılmayacak şekilde muhafazalı bir kap) içine yerleştirin
Şekerli suyu üzerine gezdirerek dökün
1 saat şerbet iyice çekene kadar bekletin
İsteğe göre pudraşeker serpin, taze meyvelerle süsleyin ve meyveli sosu üzerine gezdirerek dökün
Dilimleyip soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul