Konu
:
Profiterol Mutfağımdan
Yalnız Mesajı Göster
Profiterol Mutfağımdan
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Profiterol Mutfağımdan
profiterol tarifi - profötöröl tarifi - profitöröl tarifi - tatli tarifleri - pasta tarifleri - yaz pastalari - hafif pastalar - hafif tatlilar - kolay pasta tarifleri - kolay tatli tarifleri
Malzemeler
Tarif
Bir tencerenin icine su, tereyagi ve tuz koyun
Tencerenin icindeki malzemeleri kaynatin
Unu kaynayan suyun icine dökün ve hemen karistirin
Ocagi kapatin ve tencereyi ocagin üstünde birakarak 1 dakika daha karistirmaya devam edin
Tencerenin dibinde beyazliklar olusmaya basladiginda ve malzeme hamur haline geldiginde kivami tamamdir
Tencereyi hala sicak olan ocagin üzerinden alip 2 yumurta ilave ederek karistirin
Yumurtalar tamamen hamurda kaybolana kadar karistirin
Hamur pürüzsüz ve parlak hale geldiginde bir baska kapin icine alin ve tamamen sogumaya birakin
Hamur soguduktan sonra 2 yumurta daha ilave ederek karistirin
Hamurun sekli bu hale geldiginde islem tamam dir
Isitilmis firini 225° dereceye getirin
Firin tepsisine firin kagidini serin
Hamura sekil vermek icin yildiz uclu torbaya dökün
Hamuru aralikli olarak tepsinin üzerine uzunca sıkın
Firinin orta katinda 225° derecede 25 dakika pisirin
Firindan profiterolleri cikarttiktan hemen sonra ikiye kesin ki icindeki buhar ciksin
Sogumaya birakin ve soguduktan sonra ic malzemesini ilave ederek diger yarisi ile üzerini kapatin
Cok fazla bekletmeden servis edin
Afiyet olsun!
Dip not: Ic malzemesi icin krem santi kullandim
Bu arzuya göre degisebilir
Damak tadiniz neyi tercih ederse onu kullaniniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul