Konu
:
Çikolatalı Antep Fıstıklı pasta
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Antep Fıstıklı pasta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Antep Fıstıklı pasta
Gerekli Malzemeler ;
4 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı sıvı vanilya
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz kakao
1 çorba kaşığı kabartma tozu
1 küçük paket sıvı krema ( 200 ml)
200 gr küvertur çikolata ( bitter )
krema için; 200 ml sıvı krema
150 gr sütlü çikolata
üzeri ve arası için ; antep fıstığı
Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım
Çikolatalarımızı küçük küçük kesip benmari'de eritelim
Yumurta,şeker ve aromamızı birlikte yüksek devirde yaklaşık 10 dakika çırpalım
Önemli olan şekerin yumurtaların içerisinde erimesidir
Daha sonra sırasıyla çikolatayı ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim
Ayrı bir yere un, kakao ve kabartma tozumuzu eleyelim
Ve yumurtalı - çikolatalı karışımımızın içerisine ilave edelim ve düşükten hızlıya homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım
20 cm’lik yuvarlak kalıbımızı yağlayalım
İçerisine karışımımızı dökelim ve önceden ısıttığımız fırınımızda yakşalaşık 40 – 50 dakika pişirelim
Piştikten sonra tezgahımıza alıp bir mutfak örütüsünün üzerine ters çevirerek soğutalım
Soğuduktan sonra dikkatlice kalıbımızdan kekimizi çıkaralım
Krema için, sütlü çikolatamızı benmari’de eritelim
Kremayı erimiş çikolata ile sertleşinceye kadar çırpalım
Ve buzdolabında 5 dakika bekletelim
Pandispanyamızı levye yardımıyla üçe bölelim
Ve pastamızın arasına ve ortasına krema ve antep fıstıklarını paylaştıralım
Arzunuza göre pastanızı yenilebilir çiçeklerle süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul