Konu
:
Şekerli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Şekerli Tart
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şekerli Tart
Şekerli Tart Tarifi - Şekerli Tart Nasıl Yapılır - Şekerli Tartın Yapılışı
Hamur:
• 1 paket 42g Yaş Maya
• 4
5 su bardağı un (500 g)
• 2
5 çay bardağı süt (287 g)
• 1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
• 1 adet yumurta
• 4 yemek kaşığı tereyağı (80 g)
• 2 yemek kaşığı şeker (40 g)
Garnitür:
• 3 yemek kaşığı tereyağı (60 g)
• 1/2 su bardağı şeker (87 g)
Hamurun Hazırlanışı:
Süt ve yumurtayı bir kasede çırpın
Başka bir kapta un, şeker, tuz, maya ve çırpılmış yumurtalı sütü yoğurun
Son olarak tereyağı parçalarını ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun
Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat bekletin
Hamuru iki eşit parçaya bölün ve merdane ile açarak, yağlanmış ve unlanmış iki ayrı tart kalıbına yerleştirin
Kalıpların üzerini nemli bir bezle örterek, kabarması için 1 saat bekletin
Garnitürün Hazırlanışı:
Kabarmış hamurların üzerine parmaklarınızla bastırarak delikler açın
Hamurun kenarına gelmeyecek şekilde üzerine şeker serpin
Aynı şekilde tereyağını küçük parçalara bölerek tartların üzerine yerleştirin
220 °C fırında 20 dk pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul