Konu
:
Böğürtlenli Bezeli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlenli Bezeli Pasta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlenli Bezeli Pasta
Böğürtlenli Bezeli Pasta Tarifi - Böğürtlenli Bezeli Pasta Yapılışı - Böğürtlenli Bezeli Pasta Nasıl Yapılır - Oktay Usta Böğürtlenli Bezeli Pasta
Malzeme Listesi:
4 Yumurta Akı
1 Su B
Toz Şeker
Kreması İçin:
2 Su B
Süt
1 Yumurta Sarısı
1 Çay B
Toz Şeker
2 Çorba K
Un
1 Tatlı K
Nişasta
2 Çorba K
Köpürtülmüş Şanti
Üzeri İçin:
Böğürtlen
Hazırlanışı:
Yumurtaların aklarını karıştırma kabına alıyoruz
1 su bardağı toz şekeri de ilave edip çırpma teliyle çırpıyoruz
Yumurta aklarını ben mari usulü kaynayan su buharına koyarak şekerlerin erimesini sağlıyoruz
Şekeri eridikten sonra buhardan alıyoruz
Mikserle kar haline gelene kadar iyice çırpıyoruz
En az 5 dakika çırpıyoruz ve şanti torbasına dolduruyoruz
Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz
Beze karışımımızı sarmal şeklinde sıkarak yuvarlak bir taban elde ediyoruz
Büyük yuvarlağın kenarlarına küçük yuvarlak bezeler sıkıyoruz
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişiriyoruz
Kabarıncaya kadar pişirdikten sonra 140 dereceye alıyoruz iyice kuruyana kadar pişiriyoruz
Kreması için; tencereye sütü döküyoruz
İçine yumurta sarısını, şekeri, unu ve nişastayı da koyuyoruz
Ocağa alarak kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz
Soğumaya bırakıyoruz
Krema soğuyunca köpürttüğümüz krem şantiyi ilave ederek karıştırıyoruz
Pişen bezeleri fırından alarak soğutuyoruz
Büyük yuvarlak bezeyi servis tabağına alıyoruz
Kremamızı şanti torbasına doldurarak bezenin üzerine sıkıyoruz
Ortasını hafif tepe gibi yapıyoruz
Küçük bezeleri de kremanın üzerine yapıştırıyoruz
Aralarına böğürtlenleri diziyoruz ve servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul