Yalnız Mesajı Göster

Şölen Pastası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şölen Pastası



Şölen Pastası Nasıl Yapılır
önce malzeme listesine bakalım, sonra yapımına geçelim
tabanı için;


25 - 30 adet yulaflı bisküvi

2 çorba kaşığı tereyağı

az süt

kenarları ve araları için; 25 - 30 adet kedi dili bisküvi

ıslatmak için;


1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı granül kahve

krema için; 4 su bardağı süt

3 çorba kaşığı nişasta

3 çorba kaşığı pirinç unu

1 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

kakaolu krema için;


1 su bardağı su

1 çorba kaşığı pirinç unu

1,5 çorba kaşığı kakao

ve 1 çay bardağı şeker

süslemek için 1 adet muz

malzeme listesi uzun gibi görünebilir, ancak

yapımı korktuğumuz kadar zor değil

Yapılışı:


şimdi işlem basamaklarını yavaş yavaş takip ederek yapımına başlayalım

pastamızın tabanını hazırlayarak yapımına başlıyoruz

bisküvileri ufalıyoruz, blendırdan da geçirebiliriz

ama gördüğünüz gibi çok kolay ufalanıyor

biz yulaflı bisküvi kullandık, siz pötibör bisküvi de kullanabilirsiniz

ama yulaflı bisküvi de her yerde bulunabiliyor

bisküvilerin tümünü ufaladık

şimdi erittiğimiz tereyağını ilave ediyoruz

2 çorba kaşığı kadar erittik

bir miktar süt

bunu kontrollü ekliyoruz

ve bir hamur gibi olana kadar yoğuruyoruz

bu kadar yoğurmamız yeterli olacaktır

şimdi, böyle bir kelepçeli kalıbımız var

yaklaşık 25 santim çapında

tabanımızı buraya yerleştiriyoruz


pastamızın tabanını yerleştirdikten sonra

sıra kedi dili bisküvilerini sıralamaya geldi

biz bu gün kuru kedi dili bisküvisi kullandık

bunun daha yumuşak kıvamda olanları da piyasada mevcut

şimdi uçlarından, tam oturması için


bir baş parmak kalınlığında kesiyoruz

kedi dili bisküvilerini kestikten sonra

ıslatmak için, 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı eriyebilir kahve

birlikte karıştırıyoruz, güzel bir lezzet vermesi için

kahve olmasa da olur aslında

şimdi az önce hazırladığımız kedi dillerini

şöyle batırıp çıkartıyoruz

bisküviler çok çabuk yumuşadığı için sütte fazla bırakmayalım

şimdi sonuncu kedi dili bisküviyi koyuyoruz

farkındaysanız, ıslatma şurubumuz da tam yetti

bunu da yerleştiriyoruz

artık kremanın yapımına geçebilir


krema için sütümüz var

soğuk süt,

toz şeker

şimdi buğday nişastası, daha iyi kıvam alması için

ama elimizde mısır nişastası var diyorsanız, onu da kullanabilirsiniz

pirinç unu

pirinç unu yok, un var derseniz, o da olur

ve 1 adet yumurta ilave ediyoruz

ateşi yakmadan önce

bütün malzeme pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz

şimdi ateşi yaktık sürekli karıştırarak

orta ateşte, kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz

krema gördüğünüz gibi koyu kıvamlı bir hal aldı

şimdi ateşi kapatıyoruz

buharı çıksın diye bir kaç tur daha çeviriyoruz

sıra kakaolu kremamızda

1 su bardağı su

1 çay bardağı şeker

1 çorba kaşığı pirinç unu, un da olabilir

1,5 çorba kaşığı kakao

yine soğuk olarak tenceremize aktardık

ve karıştırıyoruz


orta ateşte sürekli karıştırarak, kıvam alana kadar pişiriyoruz

kakaolu kremamız biraz daha sıvı olacak

şu kıvam istediğimiz bir kıvam

ateşten alıyoruz


kremaları pişirdik, tamamen soğumadı, ılık olarak kullanmaya başlıyoruz

önce kremamımızı bir kaç kaşık olarak pastamıza yayıyoruz

üzerine az önce kestiğimiz kedi dili parçalardan

gelişigüzel de olabilir, sıralı da olabilir bırakıyoruz

şimdi ortasına geldik

bir miktar damlalar şeklinde

tam kaplamayacak şekilde

kakaolu kremamızı ilave ettik

yine kedi dili parçalarını serpiyoruz

biliyorsunuz kedi dilinin diğer adı "sovyer bisküvi" olarak da geçer

biraz daha krema

kremamızı yaydıktan sonra, süslemek için ayırdığımız muzu

daire şeklinde doğruyoruz

üzerine sıkı sıkı yerleştiriyoruz

sıra son kat olan kakaolu kremaya geldi

bunu da biraz yukarıdan gelişi güzel şekilde döküyoruz

bu şekilde pastamız tamamlandı

şölen pastasını, 2 saat buzdolabında beklettikten sonra

kelepçeli kalıptan çıkarttık, şimdi servise sunabiliriz

gördüğünüz gibi pastamızın yapımı bu kadar kolay

umarım siz de yaparsınız, afiyetle yersiniz

ve ikaram edersiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla