Konu
:
Gül Yapraklı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Gül Yapraklı Pasta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Yapraklı Pasta
mısır nişastası pastası - gül pastası - gül reçelli pasta
MALZEMESİ:
(6-8 kişilik)
8 yumurta
150 gr, pudra şekeri
100 gr
mısır nişastası
gülsuyu
10 çorba kaşığı gül reçeli
150 gr
tereyağı ya da margarin
gül yaprağı
YAPILIŞI
Bir kabın içinde yumurtaların 6 tanesinin beyazlarıyla sarılarını ayırın
Sarılarını mısır nişastasıyle çırparak içine birkaç damla gülsuyu serpin
Yumurtaların beyazlarını da çırparak kar haline getirin
İçine nişastalı yumurta sarılarını kaşık kaşık karıştırın
Pasta kalıbının içini yağlayarak hazırladığınız bu hamuru içine boşaltın, pastayı hafif ateşte 40 dakika pişirin
Biraz dinlendirdikten sonra pastayı kalıptan çıkarıp düz bir servis tabağının içine koyun
Sonra derince bir kabın içine kalan 2 yumurtayı kırın
Reçelin yarısını ilave edip, karışımı hafif bir ateşin üstüne koyun
Ağır ağır karıştırarak koyulaştırın
Bu kremaya küçük parçalar halinde tereyağını ilave edip, karıştırın
Pastanın arasını bir bıçak yardımıyla keserek içine hazırladığınız kremayı, biraz soğuduktan sonra sürün
Pastanın görünüşünü düzelttikten sonra üzerine kalan reçeli eritip dökün
Reçelin üzerini de kokulu gül yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul