Yalnız Mesajı Göster

Mandalinalı Cheesecake

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalinalı Cheesecake



Mandalinalı Cheesecake Tarifi - Mandalinalı Cheesecake Yapılışı - Mandalinalı Cheesecake Nasıl Yapılır - Oktay Usta Mandalinalı Cheesecake

Malzemeler :


1 Pk Yulaflı Bisküvi

50 Gr Tereyağı


Dolgu Kreması İçin:

1 Su B Toz Şeker

Yarım Kilo Süzme Yoğurt

1 Su B Krema

4 Yumurta


Sosu İçin:

1 Çay B Toz Şeker

Yarım Kilo Mandalina

2 Çorba K Nişasta


Hazırlanışı :


Bisküviyi parçalayıcıda toz haline getiriyoruz Tereyağını eritip bisküvi ile karıştırıyoruz Altına yağlı kağıt koyduğumuz çember bir kalıbın tabanına koyup bastırıyoruz


Kreması için, yoğurt, şeker, krema ve yumurtaları karıştırma kabının içine alıp karıştırıyoruz İçine bir mandalinanın kabuğunu rendeliyoruz Kremayı bisküvinin üzerine döküyoruz


Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişiriyoruz Sosu için 2 mandalinayı üzeri için ayırıp diğer mandalinaların suyunu sıkıyoruz


Mandalina suyunu küçük bir tencereye alıyoruz Şeker ve nişastayı katıp koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz Tatlımızı fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra üzerine sosunu döküyoruz


Ayırmış olduğumuz 2 mandalinayı dilimleyip üzerine koyuyoruz İsteğe göre nane yapradıklarıyla süsleyebiliriz


Buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla