Konu
:
Haşhaşlı Çıtır Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Çıtır Çörek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Çıtır Çörek
Haşhaşlı Çıtır Çörek tarifi - Haşhaşlı Çıtır Çörek yapilisi
Malzemeler,
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Çay bardağı haşhaş
1 Paket yumuşak margarin
1 Tatlı kaşığı mahlep
1 Çay kaşığı tuz
1 Adet yumurta sarısı
Hazırlanışı,
Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep ve margarini bir kapta iyice elinizle karıştırıp krem haline getirin
Karışıma bir çay bardağı haşhaşı ekleyin
Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın
Örgü şekli verip üzerine yumurta sarısını sürüp, arzuya göre çörek otu serpin
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 185 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul