Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Çıtır Çörek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Çıtır Çörek



Haşhaşlı Çıtır Çörek tarifi - Haşhaşlı Çıtır Çörek yapilisi

Malzemeler,

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı toz şeker

1 Paket kabartma tozu

1 Çay bardağı haşhaş

1 Paket yumuşak margarin

1 Tatlı kaşığı mahlep

1 Çay kaşığı tuz

1 Adet yumurta sarısı

Hazırlanışı,


Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep ve margarini bir kapta iyice elinizle karıştırıp krem haline getirin

Karışıma bir çay bardağı haşhaşı ekleyin

Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın

Örgü şekli verip üzerine yumurta sarısını sürüp, arzuya göre çörek otu serpin

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 185 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla