Konu
:
PATLıCANLı MAKARNA
Yalnız Mesajı Göster
PATLıCANLı MAKARNA
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
PATLıCANLı MAKARNA
MALZEMELER
3 adet orta boy patlıcan
350 gram düdük makarna
1/3 su bardağı un
7 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
küçük boy mozzarella (veya dil peyniri)
Rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
1 su bardağından biraz fazla süt
tuz, karabiber
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları soyun, yıkayıp boylamasına dilimleyin
Bir süzgece koyup tuzladıktan sonra yarım saat kadar patlıcan acı suyunu bırakana kadar bekleyin
Mozzarella (veya dil peynirini) zar şeklinde doğrayıp biraz süzgeçte bırakın
Daha sonra patlıcanları yıkayın, kağıt havluyla kurulayın ve grillde ya da iyice kızdırılmış bir tavada kızartın
İki çorbakaşığından biraz fazla tereyağı ya da margarin, süt ve unla beşamel sos hazırlayın
Tuz ve biber ekleyin
Tuzlu bol suda, diri kalacak kadar haşladığınız makarnayı süzün
Beşamel sosu makarnanın üzerinde gezdirin
Üstüne, mozzarella ya da dil peynirini ve kızartıp şeritler halinde doğradığınız birkaç patlıcan dilimini koyun
Yağlanmış bir fırın kalıbına, sırayla bir kat patlıcan dilimi, bir kat makarna döşeyin
Makarayı koyduktan sonra üzerine rendelenmiş parmezan peyniri veya eski kaşar serpip birkaç parça tereyağı ya da margarin koyun
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul