Yalnız Mesajı Göster

PATLıCANLı MAKARNA

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

PATLıCANLı MAKARNA



MALZEMELER


3 adet orta boy patlıcan

350 gram düdük makarna

1/3 su bardağı un

7 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)

küçük boy mozzarella (veya dil peyniri)

Rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)

1 su bardağından biraz fazla süt

tuz, karabiber


4 Kişilik



HAZIRLANIŞI


Patlıcanları soyun, yıkayıp boylamasına dilimleyin Bir süzgece koyup tuzladıktan sonra yarım saat kadar patlıcan acı suyunu bırakana kadar bekleyin Mozzarella (veya dil peynirini) zar şeklinde doğrayıp biraz süzgeçte bırakın Daha sonra patlıcanları yıkayın, kağıt havluyla kurulayın ve grillde ya da iyice kızdırılmış bir tavada kızartın

İki çorbakaşığından biraz fazla tereyağı ya da margarin, süt ve unla beşamel sos hazırlayın Tuz ve biber ekleyin Tuzlu bol suda, diri kalacak kadar haşladığınız makarnayı süzün Beşamel sosu makarnanın üzerinde gezdirin Üstüne, mozzarella ya da dil peynirini ve kızartıp şeritler halinde doğradığınız birkaç patlıcan dilimini koyun

Yağlanmış bir fırın kalıbına, sırayla bir kat patlıcan dilimi, bir kat makarna döşeyin Makarayı koyduktan sonra üzerine rendelenmiş parmezan peyniri veya eski kaşar serpip birkaç parça tereyağı ya da margarin koyun Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla