Konu
:
Esmer Kete
Yalnız Mesajı Göster
Esmer Kete
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Esmer Kete
kete tarifi
Malzemeler:
* 5 su bardağı esmer un(5
kalite un olarak geçiyor)
* 2,5 su bardağı ılık su
* 8 gr
yaş maya(yani 1/4 paket mayadan biraz az)
* 1 silme yemek kaşığı tuz
*
içine sürmek için:
150gr
eritilmiş tereyağ
* iç malzemesi:200gr
döğülmüş haşhaş+1 su bardağına yakın ince döğülmüş ceviz
*
üzerine
:1 yumurta sarısı
Yapılışı:
1
Mayayı ılık suda eritip,un ve tuz ile hamuru yoğurun
5-10 dk
mayalandırın
2
Hamuru iki parçaya bölün
Her birini servis peçetesinden biraz büyükçe açıp eritilmiş yağ ve haşhaş sürün
Bohça şeklinde kapatıp yağı donana kadar dolapta 10 dk
bekletin
3
Unlanmış zemine çok az hamurları açın
Birisinin üzerine eritilmiş az yağ sürerek cevizleri ekin
Diğerini de üzerine kapatıp,elinizle biraz bastırın
Her ikisini birlikte fırın tepsisi büyüklüğünde açın
Yağlanmış tepsinize yerleştirin
Hiç bekletmeden üzerine yumurta sarısı sürerek 230 derecede altı üstü kızarana dek pişirin
Not:Eğer hazır paketlerdeki tam buğday unundan yapmak isterseniz 5 su bardağından 1-1,5 su bardağını beyaz un olarak koyun,hamurun tutması için
5
kalite unu ,un firmalarının bayilerinde ve sadece un satılan yerlerde bulabilirsiniz
Esmer un ile yapılan çöreklerde, hamur kendini çok çabuk bıraktığı için mayalama işlemi çok kısa tutulur veya hemen fırına sürülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul