Konu
:
Cevizli Haşhaşlı Lokma
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Haşhaşlı Lokma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Haşhaşlı Lokma
Cevizli Haşhaşlı Lokma tarifi - Cevizli Haşhaşlı Lokma yapilisi
Malzemesi:
Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ceviz içi 4-5 yemek kaşığı haşhaş 3 adet ekmek hamuru yarım su bardağı toz şeker Tarçın
Tarifi:
Yapılışı: Tarifin yapımına geçmeden fırını 160 dereceye ayarlayın
Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın
Mutfak tezgahınıza çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun, yavaş yavaş elinizle yayın
Üzerine sıvıyağ ile incelttiğiniz haşhaşan sürün,ceviz içİ ve toz şeker ekleyin
Uzun kenarından rulo şeklinde sarın
Dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin
Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın
Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine şeker ve ceviz içi serpin
Fırında iyice kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul