Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Haşhaşlı Lokma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Haşhaşlı Lokma



Cevizli Haşhaşlı Lokma tarifi - Cevizli Haşhaşlı Lokma yapilisi



Malzemesi:

Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ceviz içi 4-5 yemek kaşığı haşhaş 3 adet ekmek hamuru yarım su bardağı toz şeker Tarçın

Tarifi:

Yapılışı: Tarifin yapımına geçmeden fırını 160 dereceye ayarlayınHamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın Mutfak tezgahınıza çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun, yavaş yavaş elinizle yayın Üzerine sıvıyağ ile incelttiğiniz haşhaşan sürün,ceviz içİ ve toz şeker ekleyin Uzun kenarından rulo şeklinde sarınDik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine şeker ve ceviz içi serpin Fırında iyice kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla