Konu: Cırakta
Yalnız Mesajı Göster

Cırakta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cırakta



Cırakta tarifi - Cırakta yapilisi



Malzemesi:

1 yemek kaşığı kuru maya 3 su bardağı ılık süt 1 adet yumurta 2 çay kaşığı tuz 3 su bardağı un Üzeri için; Tereyağı, toz şeker ya da reçel

Tarifi:

• Çukur bir kabın içersine kuru maya koyup, üzerine ılık süt ekleyin

• Maya eriyene kadar karıştırıp, yumurta, tuz ve un katın (mayalamayı alüminyum bir kapta yapmayın)

• Mikser ya da çırpma teliyle karışım pütürsüz hale gelene dek iyice çırpın

• Çırpılan hamuru kabarması için 30 dakika bekletin

• Kabaran hamurdan kepçeyle alarak (hamur muhallebi kıvamında olmalı) önceden kızdırılmış teflon tavaya dökün

• Tavaya dökülen hamur göz göz olunca öteki tarafını çevirerek pişirin

• Pişen cıraktaların üzerine tercihinize göre yağ, reçel sürebileceğiniz gibi toz şeker de serpebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla