Yalnız Mesajı Göster

Salamlı Milföy Yuvası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salamlı Milföy Yuvası



milföylü tarifler - milföy salamlı börek

Malzemeleri

7 yaprak milföy

1 su bardağı rendelenmiş salam

1 kase kavrulmuş pazı

1 su bardağı un


Pazılı iç, küp küp doğranmış soğan,doğranmış pazı,

tuz ve biraz sıvı yağın,hafif ısıda

tavada kavrulmasıyla ve suyunun süzülmesiyle elde edildi
Üzerini süslemek için:çörekotu
Hazırlanışı:

1-Oda ısısındaki milföy hamurunu,

pazı karışımını ve unu iyice yoğuruyoruz

2-Merdaneyle açıp,uç kısmına salamı serpiyoruz

3-Rulo şeklinde katlıyoruz

4-Bir parmak kalınlığında kesip,üzerine çörekotu serpiyoruz

5-Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz

6-Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz

7-Sevgiyle sunuyoruzAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla