Konu
:
Milföylü Yaz Tartı
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Yaz Tartı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Yaz Tartı
Milföylü hamurişleri - Milföylü kolay tarifler
Malzemeler
* 4 adet milföy
* 4 su bardağı süt
* 1 paket vanilyalı puding
* 1 su bardağı portakal suyu
* 2 su bardağı süt
Üzeri için
* 2 adet incir
* 1 adet şeftali
* 1 kase siyah üzüm
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
Hazırlanışı
Milföy hamurlarını 2 tatlı kaşığı kadar un serpilmiş tezgahın üzerine bir kare olacak şekilde yayın
Merdane yardımıyla bütün bir hamur olacak şekilde açın
Hamuru tart kalıbına göre açıp elinizle bastırarak yerleştirin
Çatalla tabanı delinmeyecek şekilde hamurların üzerinde çizikler ( hamurun çok fazla kabarmaması için ) atın
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında milföy hamuru kızarıncaya kadar pişirin
Vanilyalı pudingi için paketteki toz pudingi orta boy bir tencereye aktarın
Süt ve portakal suyunu ekleyin
Koyu bir muhallebi kıvamına gelene dek pişirin
Ocaktan alın, mikserle çırpıp soğutun
Pişen milföy hamurunu fırından çıkarın, ılıyınca muhallebiyi yayın
Dlimlenmiş meyvelerle süsleyin, isteğe göre 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker serpip servis yapın
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul