Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Mantı Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Mantı Böreği



Tavuklu Mantı Böreği - Tavuklu Mantı Böreği tarifi - Tavuklu Mantı Böreği yapilisi

Malzemeler,

4 yufka

2 adet tavuk but

2 adet tavuk göğsü

Sıvıyağ

Karabiber, tuz

Yoğurt

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı,

Tavukları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin

Tuzunu ekleyip, tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın

Tavukları süzüp, küçük parçalara ayırıp tuz ve karabiberle harmanlayın

Tavuk suyunu süzgeçten geçirip, soğumaya bırakın

Fırın tepsini sıvıyağ ile yağlayın

Tepsinin tabanına ilk yufkayı serip, üzerini fırça ile yağlayın

İkinci kat yufkayı da tepsiye serip, aynı işlemi uygulayın

Üzerine tavuklu iç malzemeyi yayın

Üçüncü kat yufkayı tepsiye yayıp, yağlayın

Son yufkayı da serip, aynı işlemi uygulayın

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin

Böreği fırından çıkardıktan sonra soğumuş tavuk suyundan 4 su bardağı alıp, üzerine dökün

Yufkalar tavuk suyunu çekene kadar bekleyin

Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp böreğin üzerine dökün

Dilerseniz, zeytinyağında kızdırılmış kırmızıbiberi böreklerin üzerinde gezdirin

Dilimleyerek servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla