06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Mantı Böreği
Tavuklu Mantı Böreği - Tavuklu Mantı Böreği tarifi - Tavuklu Mantı Böreği yapilisi

Malzemeler,
4 yufka
2 adet tavuk but
2 adet tavuk göğsü
Sıvıyağ
Karabiber, tuz
Yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı,
Tavukları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin
Tuzunu ekleyip, tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın
Tavukları süzüp, küçük parçalara ayırıp tuz ve karabiberle harmanlayın
Tavuk suyunu süzgeçten geçirip, soğumaya bırakın
Fırın tepsini sıvıyağ ile yağlayın
Tepsinin tabanına ilk yufkayı serip, üzerini fırça ile yağlayın
İkinci kat yufkayı da tepsiye serip, aynı işlemi uygulayın
Üzerine tavuklu iç malzemeyi yayın
Üçüncü kat yufkayı tepsiye yayıp, yağlayın
Son yufkayı da serip, aynı işlemi uygulayın
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin
Böreği fırından çıkardıktan sonra soğumuş tavuk suyundan 4 su bardağı alıp, üzerine dökün
Yufkalar tavuk suyunu çekene kadar bekleyin
Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp böreğin üzerine dökün
Dilerseniz, zeytinyağında kızdırılmış kırmızıbiberi böreklerin üzerinde gezdirin
Dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|