Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Saç Yufkası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Saç Yufkası



Kıymalı Saç Yufkası nasıl yapılır
Malzemesi:
8 adet kuru yufka (sac yufkası) 150 gr tereyağı Harcı için; 500 gr kıyma 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 6-7 dal maydanoz Tuz, karabiber

Tarifi:

• Artık bazı yufkacılarda da sac yufkası satıldığı için, bu tarifi uygulamak daha kolay

• Önce kıymalı harcı hazırlayın

• İnce kıyılmış soğanı tereyağında çevirin, kıymayı katın

• Yumuşak olması için 2 yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırarak pişirin

• Tuzunu ve karabiberini ekleyip, ocaktan alın

• Sonra 4 yufkayı suya sokup, hemen çıkararak büyük bir teflon tavada üst üste dizin ve orta ateşte önlü-arkalı kızartın

• Bir kenara alın

• Diğer dört yufkayı da hafifçe ıslatıp, aynı biçimde, tavada önlü-arkalı kızartın

• Tavadan almadan içinin harcını yayın

• (Peynirli de yapabilirisiniz) Daha önceden kızarttığınız 4 yufkayı da üstüne kapatın

• Bir kapakla ya da büyük düz bir tabakla çevirin

• 2-3 dakika daha ocakta tutup, alın ve sıcak sıcak sahurda servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla