Konu
:
Kıymalı Saç Yufkası
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Saç Yufkası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Saç Yufkası
Kıymalı Saç Yufkası nasıl yapılır
Malzemesi:
8 adet kuru yufka (sac yufkası) 150 gr tereyağı Harcı için; 500 gr kıyma 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 6-7 dal maydanoz Tuz, karabiber
Tarifi:
• Artık bazı yufkacılarda da sac yufkası satıldığı için, bu tarifi uygulamak daha kolay
• Önce kıymalı harcı hazırlayın
• İnce kıyılmış soğanı tereyağında çevirin, kıymayı katın
• Yumuşak olması için 2 yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırarak pişirin
• Tuzunu ve karabiberini ekleyip, ocaktan alın
• Sonra 4 yufkayı suya sokup, hemen çıkararak büyük bir teflon tavada üst üste dizin ve orta ateşte önlü-arkalı kızartın
• Bir kenara alın
• Diğer dört yufkayı da hafifçe ıslatıp, aynı biçimde, tavada önlü-arkalı kızartın
• Tavadan almadan içinin harcını yayın
• (Peynirli de yapabilirisiniz) Daha önceden kızarttığınız 4 yufkayı da üstüne kapatın
• Bir kapakla ya da büyük düz bir tabakla çevirin
• 2-3 dakika daha ocakta tutup, alın ve sıcak sıcak sahurda servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul