Konu: Kuru Börek
Yalnız Mesajı Göster

Kuru Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Börek





Malzemeler:


Hamur için:

2 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta

1 çay bardağı su

tuz

un

ayrıca:

beyaz peynir

1 paket (250g) margarin/tereyağı

Hazırlanması:


1 gerekli malzemeler ile yumuşak bir hamur hazırlayın daha sonra bu hamuru 24 bezeye ayırın her bezeyi nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açın açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek sekiz tanesini üst üste koyun böylece sekiz katlı üç parça elde edin üç katın her birinin kenarlarına elinizle bastırınüçünü ayrı ayrı aynı baklava hamuru açar gibi 30cm genişliğinde açın

2 açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin kestiğiniz karşılıklı kenarlara çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden yayın ve ikisini de gevşek biçimde rulo yapın bu ruloları bıçakla beş parçaya bölün aynı işlemi kalan 2 hamur için de tekrarlayın

3 börekleri yağlanmış tepsiye dizin 250g margarini eritin ve tepsideki böreklerin üzerine gezdirin (tepsiniz küçükse iki tepsi çıkacaktır, bu yüzden yağı tepsilere paylaştırın)

4 önceden ısınmış 200C fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla