Konu
:
Kuru Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Börek
Malzemeler:
Hamur için:
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı su
tuz
un
ayrıca:
beyaz peynir
1 paket (250g) margarin/tereyağı
Hazırlanması:
1
gerekli malzemeler ile yumuşak bir hamur hazırlayın
daha sonra bu hamuru 24 bezeye ayırın
her bezeyi nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açın
açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek sekiz tanesini üst üste koyun
böylece sekiz katlı üç parça elde edin
üç katın her birinin kenarlarına elinizle bastırın
üçünü ayrı ayrı aynı baklava hamuru açar gibi 30cm genişliğinde açın
2
açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin
kestiğiniz karşılıklı kenarlara çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden yayın ve ikisini de gevşek biçimde rulo yapın
bu ruloları bıçakla beş parçaya bölün
aynı işlemi kalan 2 hamur için de tekrarlayın
3
börekleri yağlanmış tepsiye dizin
250g margarini eritin ve tepsideki böreklerin üzerine gezdirin
(tepsiniz küçükse iki tepsi çıkacaktır, bu yüzden yağı tepsilere paylaştırın
)
4
önceden ısınmış 200C fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul