Konu
:
Tepsi Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Tepsi Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tepsi Böreği
Tepsi Böreği Tarifi - Tepsi Böreği Yapılışı - Tepsi Böreği Nasıl Yapılır - Tepsi Böreği Malzemeleri
Vejetaryen Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
8 bardak un
4 yumurta
1 bardak su
6 tatlı kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak eritilmiş tereyağı veya margarin
İçi :
4 bardak kesilmiş ıspanak yaprağı
2 büyük küçük küçük doğranmış soğan
1/2 bardak sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı karabiber
1 bardak ufalanmış beyaz peynir
Büyük bir kaseye 8 bardak un koyup ortasını havuz gibi açın ve içine yumurtaları, tuz, yağ ve yarım bardak suyu koyun
İyice karıştırıp yumuşak bir hamur haline getirin
Her bir hamur topu 50 cm
lik yuvarlak daire biçiminde açıldığında önceden yağlanmış pyrex ya da teflon tepsiye koyun
Hamurun her bir katının arasına yarı süt yarı sıvıyağ (Bir bardak süt, yarım bardak sıvıyağ) sürülmek suretiyle üstüste koyun
4 kat tamamlanınca araya harcını koyun (iki kat malzemeyle hazırlanmış olması gerekir) eşit bir şekilde tüm zemini döşeyip üzerine dört kat hamur daha koyun
Son hamurun üstüne eritilmiş tereyağı ve iyi çırpılmış yumurta sürülmelidir
Orta hararette bir saat kadar pişirin ve istediğiniz büyüklükte kare şeklinde kesin
Not: Bu böreği yapmak için hazır filo hamurunu satın alıp kullanabilirsiniz, fakat mutlaka iki yaprak hamurunu tekmiş gibi kullanın ya da her yaprağın üstüne yağ sürün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul