Konu
:
HAŞHAŞLI MERCİMEKLİ BÖREK
Yalnız Mesajı Göster
HAŞHAŞLI MERCİMEKLİ BÖREK
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
HAŞHAŞLI MERCİMEKLİ BÖREK
Malzemeler:
5 Adet yufka
3 çorba kaşığı dolusu çekilmiş haşhaş
2 su bardağı yeşil mercimek
1
5 su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı su
2 baş soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yapılışı:
Yeşil mercimeği soğuk suya salıp, kaynamaya yakın 1 tatlı kaşığı tuz karıştırarak pişirin
(yumuşayana kadar)
Eğer suyu kalırsa güzelce süzün
Soğanları doğrayın
İki çorba kaşığı kadar sıvı yağda kavurun
Soğanları, yeşil mercimeği, 1 tatlı kaşığı kadar tuz, karabiber ve pulbiberi bir kabta karıştırın
Haşhaşı 1,5 su bardağı sıvıyağda bir kaşıkla inceltin
yufkayı düz bir zemin üzerine serin
Üzerine haşaşlı yağdan sürün ve ikinci yufkayıda üzerine serin
Yufkalar ıkı kat üstüste iken 12 ye bölün
Mercimekli harçtan 1 çorba kaşığı dolusu kadar malzeme her bir üçgenin kıyısına koyun ve sigara böregi gibi sarın
(Çok sıkı sarmayın)
Diğer 3 yufkadan ikisinide aynı şekilde sarın
Geriye 1 yufka kaldı onuda haşaşlı yağ ile yağlayın fakat yufkayı ikiye katlayın
(Çünkü üzerini kapatacak başka yufka yok
Ayrıca büyük bir fırın tepsisi tam 5 yufkadan oluyor
Tepsiye bir sırada 10 adet olacak sekilde 3 sıra diziyoruz)
ikiye katladığımız yufkayıda 6 ya bölüyoruz ve harçtan kıyısına koyup diğerleri gibi sarıyoruz
Üzerine kalan haşaşlı-sıvıyağ harcından güzelce sürüyoruz
Bu şekilde 15 dakika kadar beklettiten sonra 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul