Konu
:
Şembörek
Yalnız Mesajı Göster
Şembörek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şembörek
MALZEMELER:
1 kg un
1 kg kuzu kıyma
Orta boy 4-5 soğan
1 tatlı kaşığı yenibahar
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
Un, biraz tuz ve ılık su ile yoğrulur
Sert bir hamur elde edilir
Yağlanmış avuç içinde yuvarlanarak toparlanır
Ayrı bir yerde kıyma, ince kıyılmış soğan, salça, biraz tuz ve baharat ile yoğrulur
Hamurdan cevizden daha büyük bezeler kesilir
Merdaneyle ve bol unla pasta tabağı büyüklüğünde yufka açılır
Yansına harç döşenir
Kapatılarak bir tabakla kesilir
Eğer varsa sac üzerinde, yoksa teflon tavada az yağla pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul