Konu: Şembörek
Yalnız Mesajı Göster

Şembörek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şembörek



MALZEMELER:
1 kg un
1 kg kuzu kıyma
Orta boy 4-5 soğan
1 tatlı kaşığı yenibahar
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı salça


HAZIRLANIŞI
Un, biraz tuz ve ılık su ile yoğrulur Sert bir hamur elde edilir Yağlanmış avuç içinde yuvarlanarak topar­lanır Ayrı bir yerde kıyma, ince kıyılmış soğan, salça, biraz tuz ve baharat ile yoğrulur Hamurdan cevizden daha büyük bezeler kesilir Merdaneyle ve bol unla pasta tabağı büyük­lüğünde yufka açılır Yansına harç döşenir Kapatılarak bir tabakla kesilir Eğer varsa sac üzerinde, yoksa teflon tavada az yağla pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla