Konu
:
Milföy Hamuru Nasıl Hazırlanır
Yalnız Mesajı Göster
Milföy Hamuru Nasıl Hazırlanır
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföy Hamuru Nasıl Hazırlanır
milföy hamuru nasıl yapılır - milföy hamuru hazırlanışı - milföy hamuru tarifi
Malzemeler
4 bardak un,
50 gram margarin,
1 çay kaşığı tuz,
Hamur kıvamı tutulacak kadar su
Hazırlanışı
Malzemelerin hepsi bir kaba boşaltılarak karıştırılır
Su hamura yavaşça kıvam alıncaya kadar azar azar ilave edilerek hamur yoğurulur
Hamur kıvamını aldıktan sonra 5 dakika boyunca hamur ele alınır ve kaba sertçe atılır
5 dakika sonra hamur yuvarlak bir biçime getirilir ve yağlı kağıda sarılıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir
Yarım saat sonra çıkartılan hamur Tezgah üzerinde 4 köşeli ve 4 köşesi de yıldız şeklinde uzatılacak bir biçimde açılır ve ortasına 300 gram margarin konur
Yıldız şeklindeki uçları yağın üstüne doğru kapatılarak katlanır
Üstündeki un fırça yardımıyla iyice temizlenir yağlı kağıda sarıp yeniden buzdolabında 1 saat dinlendirilir
1 saat sonra çıkartılan hamur tezgah üzerine alınır ve merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açılır, daha sonrasında cüzdan şeklinde üçe katlanır
Bu işlem ardı sırasında yeniden yapılarak katlanır
Hamurun üzerindeki unlar temizlenip yağlı kağıda sarılıp yeniden 1 saat dolapta dinlendirilir
1 saat sonra çıkartılan hamurda bir önceki işlem yeniden uygulanır ve yeniden yağlı kağıda sarılıp 1 saat dinlenmeye alınır
1 saat sonra hamur tezgah üzerine alınır ve yarım cm kalınlığında iyice açılır ve istediğiniz şekillerde kesilerek böreğinizi yapmaya hazır hale gelir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul