Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Mini Çatal

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Mini Çatal



haşhaşlı hamur işi tarifler - haşhaşlı cevizli poğaça nasıl yapılır - haşhaşlı pratik tarifler

Haşhaşlı mini çatal malzemeleri

5 su bardağı un


5 kahve fincanı eritilmiş margarin


1 kahve fincanı sıvıyağ


4 çorba kaşığı yoğurt


1 tatlı kaşığı mahlep


1 paket kabartma tozu


1 çay kaşığı tuz


1 yumurta sarısı


1 çorba kaşığı haşhaş

Haşhaşlı mini çatal hazırlanışı


Unu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın

Eritilmiş ılık margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep,

kabartma tozu ve bir tutam tuzu una ilave edin

Hamuru pütürsüz olana kadar yoğurup 1 saat dinlendirin


Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde

parçalar koparıp avuç içiyle unlanmış zeminde yuvarlayın

Uzun silindir şekli verin ve iki ucu çaprazlayıp üst üste birleştirin

Hamurları yağlanmış tepsiye aralıklı olarak

yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpiştirin

Önceden ısıtılmış 160-170 dereceye

ayarlı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin

Ilınınca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla