Konu
:
Haşhaşlı Mini Çatal
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Mini Çatal
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Mini Çatal
haşhaşlı hamur işi tarifler - haşhaşlı cevizli poğaça nasıl yapılır - haşhaşlı pratik tarifler
Haşhaşlı mini çatal malzemeleri
5 su bardağı un
5 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
4 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı haşhaş
Haşhaşlı mini çatal hazırlanışı
Unu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın
Eritilmiş ılık margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep,
kabartma tozu ve bir tutam tuzu una ilave edin
Hamuru pütürsüz olana kadar yoğurup 1 saat dinlendirin
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar koparıp avuç içiyle unlanmış zeminde yuvarlayın
Uzun silindir şekli verin ve iki ucu çaprazlayıp üst üste birleştirin
Hamurları yağlanmış tepsiye aralıklı olarak
yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpiştirin
Önceden ısıtılmış 160-170 dereceye
ayarlı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin
Ilınınca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul