06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaba Tüylü Horozibiği
Yumurtalı Horozibiği Gözlemesi

Yumurtalı Horozibiği Gözlemesi

Malzemeler:
800 gr taze horozibiği yaprağı ve sürgünleri, 100 gr margarin, 50 gr domates salçası, 1–2 adet yumurta, 1 adet orta boy soğan, yeteri kadar tuz, baharat
Hamurun malzemeleri:
1 kg un, yeteri kadar krem mayası ve tuz
İçin hazırlanışı:
800 gr taze horozibiği sürgün ve yaprakları iyice yıkanıp temizlendikten sonra ince bir şekilde doğranır ve kaynar suda 5–6 dakika kadar haşlanır Ayrı bir tencerede 100 gr margarin içerisinde soğan pembeleşinceye kadar ateşte tutulup üzerine salça ve baharat ilave edilip iyice karışması sağlanır Daha sonra, haşlamış olduğumuz horozibiği de tencereye atılarak 5–6 dakika kadar düşük ateşte kavrulur Bunun üzerine 1–2 adet yumurta kırılıp, yumurtalar pişinceye kadar kavrulmaya devam edilir Yeterince kavrulan horozibiği soğumaya bırakılır
Hamurun hazırlanışı:
1 kg un içerisine yeteri kadar maya konduktan sonra tuz ilave edilir ve yavaş yavaş su dökülerek yoğurulur Hazırlanan hamur birer yumruk büyüklüğünde bezelere ayrılır
Hamur bezeleri oklava ile açılarak yufka şekline getirilir Bunların yarısına kavrulmuş olan karışımdan konulur ve diğer yarısıyla üstü kapatılır Yarım ay şeklini alan gözlemeler sıcak sac üzerinde her iki tarafı da iyice pişerek servise hazır hale getirilmiş olunur
Malzemeler:
800 gr taze horozibiği yaprağı ve sürgünleri, 100 gr margarin, 50 gr domates salçası, 1–2 adet yumurta, 1 adet orta boy soğan, yeteri kadar tuz, baharat
Hamurun malzemeleri:
1 kg un, yeteri kadar krem mayası ve tuz
İçin hazırlanışı:
800 gr taze horozibiği sürgün ve yaprakları iyice yıkanıp temizlendikten sonra ince bir şekilde doğranır ve kaynar suda 5–6 dakika kadar haşlanır Ayrı bir tencerede 100 gr margarin içerisinde soğan pembeleşinceye kadar ateşte tutulup üzerine salça ve baharat ilave edilip iyice karışması sağlanır Daha sonra, haşlamış olduğumuz horozibiği de tencereye atılarak 5–6 dakika kadar düşük ateşte kavrulur Bunun üzerine 1–2 adet yumurta kırılıp, yumurtalar pişinceye kadar kavrulmaya devam edilir Yeterince kavrulan horozibiği soğumaya bırakılır
Hamurun hazırlanışı:
1 kg un içerisine yeteri kadar maya konduktan sonra tuz ilave edilir ve yavaş yavaş su dökülerek yoğurulur Hazırlanan hamur birer yumruk büyüklüğünde bezelere ayrılır
Hamur bezeleri oklava ile açılarak yufka şekline getirilir Bunların yarısına kavrulmuş olan karışımdan konulur ve diğer yarısıyla üstü kapatılır Yarım ay şeklini alan gözlemeler sıcak sac üzerinde her iki tarafı da iyice pişerek servise hazır hale getirilmiş olunur
|
|
|