Konu
:
Babiko
Yalnız Mesajı Göster
Babiko
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Babiko
Gereçler:
UN , SÜT , TEREYAĞI , SU TUZ , YUMURTA , YOĞURT ,
Yapılışı:
Un,yumurta,tuz,su ve süt ile normal kıvamda bir hamur hazırlanır
Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye konularak düzeltilir ve üzerine kaşık veya çatal ile şekil verilir
( baskı şeklinde )Yoğurt sürülerek hazırlanan hamur önceden 250 derecede ısıtılan fırında pişirilir
Sonrasında küçük parçalar halinde bölünen kömbe derin bir servis tabağına tepeleme şeklinde alınır
Sarmısaklı ayran ( koyu olacak ) bu kömbe üzerine dökülür
Not:ayran ılık olacak
Tereyağı bol ve iyice kızgın olacak şekilde ayranlı kömbe üzerine dökülerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul