Konu
:
Pırasalı ve havuçlu börek
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı ve havuçlu börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı ve havuçlu börek
Malzemeler:
4 yufka
pırasalı harç:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1kg pırasa
4 havuç
150gr peynir
1 tatlı kaşığı karabiber
yoğurtlu harç:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
yarım çay bardağı zeytinyağı
üzerine:
1 yumurtanın sarısı
çörek otu/susam
Hazırlanması:
pırasaları ve havuçları yıkayın
hepsini ince daireler şeklinde doğrayın
zeytinyağını ısıtın
öncelikle havuçları 1-2 dakika kavurun
pırasaları atın
3-4 dakika çevirerek kendilerini bırakmalarını sağlayın
altını kapatıp soğumalarını sağlayın
soğuyunca karabiber ve ezilmiş peynir ekleyin
(tuz koymayın, peynirin tuzu yeterli oluyor)
yoğurtlu harç için gereken malzemeleri karıştırın
yufkaların herbirini altıya bölün
üzerlerine yoğurtlu harçtan sürüp üçgenlerin geniş kısmına dolu dolu bir yemek kaşığı pırasalı harçtan koyun
(pırasalar pişerken küçülüyor, bu yüzden bolca koyun
)
genişçe sigara böreği gibi sarın
üzerlerine yumurta sarısı sürün
çörek otu veya susam serpip (birşey serpmeden de olur) 200C fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul