Konu
:
Sarıklı Açma
Yalnız Mesajı Göster
Sarıklı Açma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarıklı Açma
Sarıklı Açma - Sarıklı Açma Tarifi
Malzemeler :
4,5 su b
un
Yarım p
Yaşmaya
Yarım çay b
sıvıyağ
1 çay b
süt
1 yumurta
1 çorba k
toz şeker
1 tatlı k
tuz
Alabildiği kadar su
Ara Katlar İçin
2 çorba k
tereyağı
Üzeri İçin
Haşhaş
Hazirlanisi :
Karıştırma kabına 4
5 su bardağı unu alın
Unun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın
Unun ortasına havuz açın ve içine yarım pakaet yaşmaya ilave edin
Yaş mayanın üzerine 1 çay bardağı süt,yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurtanın akını ilave edin
Üzerine ılık su ilave edin
İlk önce mayayı sıvılar ile eritin ve ilk önce sıvıları karıştırın
Daha sonra unu da karıştırarak açmanın hamurunu yoğurun
Hamuru bezelere bölün
Bezelere böldüğünüz hamurları uzun olarak şekil verin
Hamuru elinizle açın ve üzerine tereyağı sürün ve sarıp rulo yapın
Fırın tepsisine açmaları ilave edin
Üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerine haşhaş serpin
Mayalanması için bir süre tepsi de mayalandırın
Açma mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul