Konu: Gınnış
Yalnız Mesajı Göster

Gınnış

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gınnış



Gınnış Tarifi - Gınnış Nasıl Yapılır - Gınnışın Yapılışı
Malzemeler;


1 kilo un

yeteri kadar su,

1 corba kasigi tuz

1 tavuk

8-10 dis sarmisak

haslamak icin de su


Yapılışı:


Un bir legene konur ve uzerine tuz atilip yeteri kadar suyla hamur yapilirhamurun kivami sert olmali

Tavuk da buyuk bir tencereye konupaz tuz atilip pisene kadar kaynatilir ,daha sonra tavuk suyundan cikarilip kemiklerinden ayrilir guzelce parcalanirbir kenarda bekletilir

Hamur biraz bekletilir ve kucuk parcalar halinde kesilip ince uzun uzun yuvarlak cubuklar yapilir bu cubuklar 2 cm uzunlugunda kesilip isaret parmagi ve orta parmak kullanilarak uzerine hafifce bastirip parmaklarin altindan kaydirilarak birakilirbutun hamur ayni sekil verildikten sonra genisce bir tepsiye alinir

Haslanan tavugun suyundan 2-3 kase ayrilir ve geri kalani buyukce bir tencereye alinip uzerine kaynamis su ilave edilir az tuz atilir ve kaynayan suya hazirlanan hamurlarin tamami bosaltilirarada bir karistirilarak pisirilir guzelce pisince buyuk bir tepsiye alinir uzerine ayiklanan tavuk etleri serpilir

Sarmisaklar soyulup guzelce ezilir daha sonra ayrilan 2-3 kase tavuk suyuna ilave edilip bu kaseler de tepsinin icine oturtulur ve servis yapilir

Alıntı Yaparak Cevapla