Konu
:
Perajki
Yalnız Mesajı Göster
Perajki
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Perajki
MALZEMELER
5 -su bardağı un
2- yumurta
1-su bardağı yoğurt
0,5 bardak sıvı yağ
vanel,
1-cimdik tuz ve kara biber
2-tatlı kaşığı şeker
1 paket maya
(gerekse, su ılave ede bilirsiniz)
Harci icin;
2-3 tane patates haşlanır, soyulur
Soyulan patatesler çatalla ezilir
Tavada onceden doğrayıb, kavurdugumuz soğanın uzerıne eklenıb
5 dak beraber kavrulur
Tuz ve kara biber ilave edilir
ve soyumaya bırakılır
Unu bir kaba koyarak,ortasını havuz gibi açalım
1 su bardağı ılık suda şeker ve mayayı eriterek kabarmasını bekleyelim
Unun içine mayayı ve diğer malzemeleri
ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
Mayalanması için hamurun üzerine kalın bez örterek 2 saat bekletelim
Hamur kabarınca örtüyü açarak biraz dinlendirelim
Hamurdan küçük parçalar koparıp kuçuk yuvarlak bezeler yapalım
Bezeleri su bardagının ağzı buyukluyunde elimizle açarak bir kaşık harc koyup kapatalım
Sonra yapdıgımız bu borekleri
tenceredeki bol kızgın yağda kızartalım
Dıkkat edin yağ bol olsun
( Dileyen Fırında da kızarta bilir)
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul