Konu: Perajki
Yalnız Mesajı Göster

Perajki

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Perajki



MALZEMELER


5 -su bardağı un

2- yumurta

1-su bardağı yoğurt

0,5 bardak sıvı yağ

vanel,

1-cimdik tuz ve kara biber

2-tatlı kaşığı şeker

1 paket maya

(gerekse, su ılave ede bilirsiniz)



Harci icin;


2-3 tane patates haşlanır, soyulur Soyulan patatesler çatalla ezilir

Tavada onceden doğrayıb, kavurdugumuz soğanın uzerıne eklenıb 5 dak beraber kavrulur Tuz ve kara biber ilave edilir

ve soyumaya bırakılır




Unu bir kaba koyarak,ortasını havuz gibi açalım1 su bardağı ılık suda şeker ve mayayı eriterek kabarmasını bekleyelimUnun içine mayayı ve diğer malzemeleri

ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelimMayalanması için hamurun üzerine kalın bez örterek 2 saat bekletelim

Hamur kabarınca örtüyü açarak biraz dinlendirelim Hamurdan küçük parçalar koparıp kuçuk yuvarlak bezeler yapalım Bezeleri su bardagının ağzı buyukluyunde elimizle açarak bir kaşık harc koyup kapatalım Sonra yapdıgımız bu borekleri tenceredeki bol kızgın yağda kızartalım Dıkkat edin yağ bol olsun

( Dileyen Fırında da kızarta bilir)


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla