Konu
:
Stroysel
Yalnız Mesajı Göster
Stroysel
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Stroysel
MALZEMELERİ:
• 100 g margarin
• 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr
)
• 1,5 su bardağı un (140 gr
)
• Yarım limon
• 1 çay kaşığı vanilya (3 gr
)
Hazırlanışı :
Ilık sütte mayayı eritip diğer hamur malzemelerini de ekleyip hamuru hazırlayım
Yeterince mayalanıp iki katı büyüklüğe ulaşınca, unlanmış tezgaha alın ve 1,5 cm kalınlığında bir dikdörtgen şeklinde açın
Hamurun yüzeyini üç parça gibi düşünüp bunlardan iki parçasına 250 g margarinin 1/3`ünü küçük parçalar halinde sürün
Yağ sürülmemiş üçte birlik kısmı, yağ sürülmüş kısmın ortasına gelecek şekilde katlayın ve diğer yağ sürülmüş kenarı da en üste gelecek şekilde ortaya doğru katlayın ve hamuru buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirin
Bu açma kapama işlemini iki kez daha tekrarlayın ve işlem bittikten sonra hamuru unlanmış tezgaha alarak yarım cm kalınlığında açın
Bu arada fazla bastırmamaya dikkat edin
20 cm boyunda ve taban kenarı 10 cm olan üçgenler halinde hamuru kesin
Geniş kenardan başlayarak hamuru yuvarlayın
İsterseniz içine reçel koyarak lezzetini zenginleştirmek mümkündür
Hamurları 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul