Konu
:
Bulgurlu - cevizli börek
Yalnız Mesajı Göster
Bulgurlu - cevizli börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgurlu - cevizli börek
MALZEMELER
3 yufka
250 gr kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
2 orta boy soğan
3/4 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Yufkaları ıslatmak için:
5-6 kaşık eritilmiş margarin
5-6 kaşık yoğurt
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince doğrayın
kıyma ile çok az yağda pembeleşene kadar kavurun
Ayrı bir kapta bulgura, 1 kahve fincanı su katın
Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin
Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin
Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesin
Yoğurt-Margarin karışımı ile ıslatın
Uzun şeritlerin ucunu 10 cm kadar kendi üzerinde katlayıp iki kat yapın
Kalın olan bu kısma bulgurlu içi yerleştirin
Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın
Üzerini tekrar yoğurt sosuyla ıslatacağınız rulo börekleri galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul