Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Tavuklu Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Tavuklu Börek



Osmanlı Tavuklu Börek Tarifi - Osmanlı Tavuklu Börek Yapılışı - Osmanlı Tavuklu Börek Nasıl Yapılır - Beyza Bi-ciheti Börek-i Makiyan-i Hassa

(Tavuklu Börek)


Fatih Sultan Mehmet'in Topkapı Sarayı, Hassa Mutfağı

1469 yılı kaydı


Malzemeler (6-8 porsiyon)

Hamur için:

Buğday unu (4,5 su bardağı)

Ilık içme suyu (1,5 su bardağı)

Tereyağı (5 çorba kaşığı) 75 gr

Yumurta 1 adet

Şeker (1 tatlı kaşığı)

Mahlep (1 tatlı kaşığı) 20 gr

Tuz (1 tatlı kaşığı) 25 gr

Harcı için:

Piliç 1kg

Kuru soğan 1 kg

Haşlanmış yumurta 2 adet

Tereyağı (3 çorba kaşığı) 45 gr

Karabiber taze çekilmiş (1 tatlı kaşığı) 25 gr

Tuz 15 gr

Üstüne :

Yumurta 1 adet


Pilici, soğanla birlikte hafif tuzlu suda kemiklerinden ayrılıp iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın


Hamur için; tereyağını eritin,unun ortasına havuz açın Erimiş tereyağını, 2 yumurtayı, şeker, mahlep ve tuz ekleyerek yoğurun Hamura yavaş yavaş ılık su ekleyerek, pürüzsüz hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru 4'e ayırıp unlayın ve üstüne nemli bez örtüp 30 dakika dinlendirin

Pişen piliç ve soğanları biraz soğuduktan sonra çıkartıp, etlerini ayırıp didikleyin Soğanların suyunu süzün


Tavada 3 kaşık tereyağını eritin Soğanları yağda suyu biraz azalıncaya kadar 1-2 dakika çevirin Piliç etlerini ekleyin ve iyice kavurun Tuz ve karabiberi katın Biraz soğuyunca haşlanmış yumurtaları ilave edip harcı karıştırın


Hamuru yufka gibi açın Tepsiyi yağlayın 1 kata yufkayı serin, üzerini yağlayın ve 2 kata hamuru koyun Bunun üstüne piliç harcını yayın,kalan 2 yufkayı da aralarına yağ sürerek harcın üzerine serin

Yumurtayı çırpın Biraz sulandırın ve fırça ile böreğin üzerine sürün

Böreği önce 15-20 dakika 200 derecede, sonra 180 derecede 30-40 dakika pişirin Dinlendirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla