Konu
:
AĞZI AÇIK BÖREĞİ
Yalnız Mesajı Göster
AĞZI AÇIK BÖREĞİ
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
AĞZI AÇIK BÖREĞİ
MALZEME:
Un
2 su bardağı Su
Haşhaş 300 gr
Karabiber
Patates 3 adet
Nane
Soğan 2 baş
Tuz
YAPILIŞI:
Un hamur teknesine elenip tuz ve su ile hamur tutulur
10-15 dakika dinlenip 4 parçaya kesilir, yoğurulur
Her parça oklava ile açılıp her yufkaya yağ ile karışmış haşhaş sürülür
Dörde katlanıp tekrar açılır, yine yağlanıp büyük kareler halinde kesilir
İç konup karşılıklı kenarlar üst üste kapatılır
Uçlar açık kalır
Yağlı tepsiye konup üzerine haşhaş yağı sürülür
İçi : Patates alınır
Yıkanır ve haşlanır, elle dövülür ezilir
Yağ soğanlar kavrulup patatese dökülür
Tuz, nane, karabiber serpilir, hamurlara katılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul