Yalnız Mesajı Göster

AĞZI AÇIK BÖREĞİ

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

AĞZI AÇIK BÖREĞİ



MALZEME:

Un
2 su bardağı Su
Haşhaş 300 gr
Karabiber
Patates 3 adet
Nane
Soğan 2 baş
Tuz

YAPILIŞI:
Un hamur teknesine elenip tuz ve su ile hamur tutulur 10-15 dakika dinlenip 4 parçaya kesilir, yoğurulur Her parça oklava ile açılıp her yufkaya yağ ile karışmış haşhaş sürülür Dörde katlanıp tekrar açılır, yine yağlanıp büyük kareler halinde kesilir İç konup karşılıklı kenarlar üst üste kapatılır Uçlar açık kalır Yağlı tepsiye konup üzerine haşhaş yağı sürülürİçi : Patates alınır Yıkanır ve haşlanır, elle dövülür ezilir Yağ soğanlar kavrulup patatese dökülür Tuz, nane, karabiber serpilir, hamurlara katılır

Alıntı Yaparak Cevapla