Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu fincan böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu fincan böreği



Malzemeler:
2 Yufka
2 Tavuk Göğsü (Haşlanmış ve ufak didiklenmiş)
2 Çorba Kaşığı Mayonez
1 Havuç
3 Sivribiber
1 Domates
1 Çay Bardağı Haşlanmış Bezelye
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu , Tuz , Biber
Sos Malzemesi:
1 Kahve Fincanı Eritilmiş Tereyağı
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt

HAZIRLANIŞI :İki yufkayı üst üste yayınElde ettiğiniz kalın yufkayı 8 eşit üçgen parçaya bölün
Havuç, domates ve biberleri çok ufak doğrayıp didiklenmiş tavuk eti,mayonez,bezelye,tuz ve biberle karıştırarak harcı hazırlayın
Bir kasede eritilmiş tereyağı,yoğurt ve yumurtayı karıştırarak sosu hazırlayınKüçük bir komposto kasesine biraz yağ sürünÜçgen parçayı uzun kısmı kasenin tabanına gelecek şekilde yerleştirinHazırladığınız yoğurtlu sosla yufkayı ıslatınTavuklu harçtan ilave edip tekrar yoğurtlu sosla ıslatın
Yufkanın dışarda kalan uçlarını bohça şeklinde kapatınYağlanmış bir fırın tepsisine kaseyi ters çevirin,böylece böreğin düz kısmı üste gelecek ve böreklerin görünümü bohça gibi olacaktırHer bir üçgen yufka parçasına aynı işlemi uygulayın
Hazırladığınız böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpinÖnceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirinSıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla