Konu
:
Nohutlu mantı
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu mantı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu mantı
Malzemeler:
500 gram un
250 gram kıyma
400 gram haşlanmış nohut
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
650 gram yoğurt
3 diş sarmısak
150 gram tereyağı
tuz
karabiber
pul biber
Hazırlanışı:
Unu, 300 ml
su ve tuz ile
yoğurun
Hamuru dinlenmeye bırakın
Soğanı ve maydanozu doğrayın
Tuz, karabiberle kıymaya karıştırın
Hamuru bezelere ayırın
Kalınca yufkalar açın
Kare kare kesin
Hazırladığınız içten azar azar koyup bohça şeklinde kapatın ve fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 220o de 10 - 12 dakika renkleri değişene kadar tutun
Bir tencereye su koyun
Kaynayınca, nohut ve kızarmış mantıları ilave edin
10 dakika haşlayın
Sarmısakları ezin, çırptığınız yoğurda ilave edin
Yağı pul biber ilavesiyle eritin
Mantıları yoğurtla sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul