Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu mantı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu mantı





Malzemeler:
500 gram un
250 gram kıyma
400 gram haşlanmış nohut
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
650 gram yoğurt
3 diş sarmısak
150 gram tereyağı
tuz
karabiber
pul biber

Hazırlanışı:
Unu, 300 ml su ve tuz ile
yoğurun Hamuru dinlenmeye bırakın
Soğanı ve maydanozu doğrayın Tuz, karabiberle kıymaya karıştırın
Hamuru bezelere ayırın Kalınca yufkalar açın Kare kare kesin
Hazırladığınız içten azar azar koyup bohça şeklinde kapatın ve fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 220o de 10 - 12 dakika renkleri değişene kadar tutun
Bir tencereye su koyun Kaynayınca, nohut ve kızarmış mantıları ilave edin 10 dakika haşlayın
Sarmısakları ezin, çırptığınız yoğurda ilave edin
Yağı pul biber ilavesiyle eritin Mantıları yoğurtla sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla