Yalnız Mesajı Göster

Yumuşak Buğday Ekmeği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumuşak Buğday Ekmeği



MALZEMELER:



1 cup: 1 su bardağı - 200 ml



1 cup su,

2 büyük kaşık şeker ( 2 çorba kaşığı ),

2 küçük kaşık (tatlı kaşığı) tuz,

1/8 cup süt,

2 büyük kaşık (çorba kaşığı) sıvıyağ,

3 cup un,

2 küçük ölçü kaşığı (tatlı kaşığı) kuru maya



YAPILIŞI:


Tüm malzemeleri sırası ile ekmek yapma makinasına koyup beyaz ekmek programını seçiyoruz ve pişmesini bekliyoruz


Elde yapacaksanız malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz 1 saat mayalandırıyoruz İki katı kabarınca şekil verip kalıba yerleştiiriyoruz


Yarım saat daha mayalandırıp 175 derece fırında pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla