Konu
:
Yumuşak Buğday Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Yumuşak Buğday Ekmeği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumuşak Buğday Ekmeği
MALZEMELER:
1 cup: 1 su bardağı - 200 ml
1 cup su,
2 büyük kaşık şeker ( 2 çorba kaşığı ),
2 küçük kaşık (tatlı kaşığı) tuz,
1/8 cup süt,
2 büyük kaşık (çorba kaşığı) sıvıyağ,
3 cup un,
2 küçük ölçü kaşığı (tatlı kaşığı) kuru maya
YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri sırası ile ekmek yapma makinasına koyup beyaz ekmek programını seçiyoruz ve pişmesini bekliyoruz
Elde yapacaksanız malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz
1 saat mayalandırıyoruz
İki katı kabarınca şekil verip kalıba yerleştiiriyoruz
Yarım saat daha mayalandırıp 175 derece fırında pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul