06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Kimyonlu (kişnişli) Çörek
MALZEMELER:
2 fincan un,
4 1/2 yemek kaşığı toz şeker,
2 yemek kaşığı kabartma tozu,
2 yemek kaşığı kara kimyon (kişniş) tohumları,
1/2 yemek kaşığı tuz,
1/4 fincan tereyağı,
1 yumurta,
2/3 fincan süt
YAPILIŞI:
Bir kapta un, şeker, kabartma tozu, kişniş tohumları ve tuzu karıştırın
Tereyağını küp küp kesin
Başka bir kapta yumurta ve sütü çırpın Ve un karışımına ekleyip yoğurun
Düz bir zemine un serpin ve hamuru 6-8 kez yoğurun
Yağlanmış bir kalıba veya tapsiye yayıp bıçakla sekiz parçaya bölün
Önceden ısıtılmış 180 derecede 17-22 dakika pişirin
alıntı
|
|
|