Konu
:
Çeçen Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Çeçen Mantısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çeçen Mantısı
patatesli mantı - çeçen mantısı nasıl yapılır - patates mantısıMalzemeler:
Yarım kilo un
2 soğan
5-6 patates
2 yumurta
2 kaşık salça
1 tatlı kaşığı
kırmızıbiber
1 miktar tuz
Tarifi:
1- Una yumurta, tuz ve ılık su ilave edip iyice yoğurulur
2 eşit parçaya bölünür
Mantı hamuru gibi açılır
2- Hamur 5'e 5 santim büyüklüğünde karelere bölünür
Hazırlanan patatesli iç, karelere yerleştirilir
3- Kareler kapatılıp, kaynamakta olan tuzlu suya atılır
Pişince kevgirle servis tabağına çıkarılır
4- Hazırlanan sos üzerine dökülüp servis yapılır
Not: Arzu edilirse üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür
İçin Hazırlanması:
Patatesler haşlanır soyulup rendelenir
Rendelenmiş soğan, biraz yağ ilavesiyle, bir tavada kavurulur
Rendelenmiş patates, tuz, karabiber de konularak, biraz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul