Yalnız Mesajı Göster

Çeçen Mantısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çeçen Mantısı



patatesli mantı - çeçen mantısı nasıl yapılır - patates mantısıMalzemeler:


Yarım kilo un

2 soğan

5-6 patates

2 yumurta

2 kaşık salça

1 tatlı kaşığı

kırmızıbiber

1 miktar tuz


Tarifi:


1- Una yumurta, tuz ve ılık su ilave edip iyice yoğurulur 2 eşit parçaya bölünür Mantı hamuru gibi açılır

2- Hamur 5'e 5 santim büyüklüğünde karelere bölünür Hazırlanan patatesli iç, karelere yerleştirilir

3- Kareler kapatılıp, kaynamakta olan tuzlu suya atılır Pişince kevgirle servis tabağına çıkarılır

4- Hazırlanan sos üzerine dökülüp servis yapılır Not: Arzu edilirse üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür


İçin Hazırlanması:


Patatesler haşlanır soyulup rendelenir Rendelenmiş soğan, biraz yağ ilavesiyle, bir tavada kavurulur Rendelenmiş patates, tuz, karabiber de konularak, biraz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla