Konu
:
Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır
Profiterol Hamuru Yapılışı - Profiterol Hamuru Yapımı
Gerekli malzeme
Hamur için
2
5 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı tozşeker
50 gr margarin
1
5 su bardağı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
4 yumurta
Krema için
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı tozşeker
Yarım litre süt
1 yumurtanın sarısı
50 gr margarin
2 paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Hamur için
Su, şeker ve margarini bir tencereye alıp kaynatın
Un ve nişastayı ekleyip yoğun
bir kıvam elde edinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp soğumasını bekleyin
Soğuduktan sonra yumurtaları
teker teker ilave edip pürüzsüz bir
kıvam elde edinceye kadar karıştırın
Karışımı sıkma torbasına doldurun
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın
Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı
fırında 20 dakika pişirin
Hamurlar piştikten sonra enine
ikiye kesip içine kremayı yerleştirin
Krema için
Krema için un, şeker, süt ve yumurta
sarısını çırpıp kısık ateşte muhallebi kıvamına
gelinceye kadar pişirin
Margarin ve vanilyayı ilave edip bir taşım daha pişirin
Ocaktan alıp rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin
Ilınmaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul