Konu
:
TATLI KETE -TUZLU KETE
Yalnız Mesajı Göster
TATLI KETE -TUZLU KETE
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
TATLI KETE -TUZLU KETE
Malzemeler:
1 Paket Kati Yağ
Aldığı kadar un
1 Su bardağı Seker
Hamur Malzeme
2 su bardağı sut
1 paket yas maya
1 Yemek kasığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemenin yapılışı:
1 Paket yağı eritip içine Aldığı kadar un koyup sararıncaya kadar kavuruyoruz sonra içine sekeri katıyoruz
(Not:Tuzlu yapmak isterseniz seker yerine bir yemek kasığı Tuz atarız
)
Yapılışı:
Bütün malzemeler ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz
Bu hamuru 45 Dakika dinlendiriyoruz
Küçük Küçük bezeler yapıyoruz
6 tane bezeyi tek tek acıyoruz
Yağlayarak üst üste diziyoruz
Sonra üst üste dizdiğimiz yufkaları rulo haline getirip, bu ruloyu Küçük bezeler halinde tekrar bölüyoruruz
Bu bezelerin içini aralayıp daha önce hazırladığımız iç malzemeden doldurup, uçların büzüştürüyoruz
Tekrar elimizle tabak büyüklüğünde acıyoruz
üzerine yumurta sarisini sürüp fırına veriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul