Konu: Rulo Açma
Yalnız Mesajı Göster

Rulo Açma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rulo Açma



Malzemeler:
6 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın akı
1 yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Margarin veya tereyağı

Hazırlanışı:
Margarin dışındaki bütün malzemeleri geniş bir kapta yoğurun ve mayalanmaya bırakın
Mayalandıktan sonra 15 parçaya bölün (Eğer daha küçük açmalar isterseniz daha çok sayıya bölebilirsiniz)
Bu parçalardan birini alıp elinizle tabak büyüklüğünde açın
Yumuşamış margarin/tereyağını bu açılmış hamura sürün
Eğer isterseniz içine haşhaş veya zeytin ezmesi sürün (bizimki boş -boş da çok güzel oluyor-)
Rulo yapın ve simit şekli vermek için uçlarını yapıştırın
Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerilerine yumurta sarısı sürüp 20 dk da bu şekilde tepside bekletin
İsterseniz üzerine çörek otu veya susam serpiştirip fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla