Yalnız Mesajı Göster

Kırk Kat Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırk Kat Böreği



MALZEMELER


6 yemek kaşığı tereyağı

1 kg un

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

4 yemek kaşığı sıvıyağı


Harç İçin;

200 gr beyaz peynir

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI


Yağı eritip, sıvıyağla karıştırın Kenarda bekletin

Derin bir kabın içinde un, yoğurt, sirke ve tuzu karıştırın Su ilave ederek, çok yumuşak bir hamur yapın Kenarda 20 dakika dinlendirin

Hamurdan 40 adet, cevizden küçük top yapın

20 tanesini, elinizle veya merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın Hamurların üzerine fırçayla yağ sürün Üst üste koyun


Yuvarlak bir fırın kabını yağlayın Açtığınız hamurları, elinizle çekiştirerek ve döndürerek, kabın büyüklüğüne getirin İçine yerleştirin

Peynir ve maydanozu karıştırıp, üzerine yayın Diğer 20 hamura da aynı işlmeleri yapın Peynirlerin üzerine serin Kenarlarını tepsinin içine doğru, üst üste gelecek şekilde sıkıştırın


1 yemek kaşığı yoğurtla, 1 yemek kaşığı erimiş margarini karıştırın Böreğin üzerine sürün

175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla