Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Fransız Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Fransız Böreği



fransız mutfağından börek tarifi - kıymalı börek nasıl yapılır - kıymalı börek nasıl yapılırMalzemeler:


125 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)

1 çay kaşığı tuz

3 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı kabartma tozu

3 su bardağı un

İç harcı için;

250 gr az yağlı dana kıyma

1 adet orta boy kuru soğan

2 adet tatlı yeşil sivri biber

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 demet dereotu

4 çay kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz, karabiber

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

2 adet yumurta

1/2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri


Tarifi:


İç harcını hazırlamak için; soğanları soyup incecik yemeklik doğrayın Saplarını temizleyip tohumlarını ayıkladığınız biberleri uzunlamasına ikiye bölün ve incecik doğrayın Sıvıyağ, soğan ve kıymayı orta boy bir tavaya koyup sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun Biber, tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun Salçayı ve incecik kıyılmış dereotunu da katıp karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve bir kenarda soğumasını bekleyin

Unu derin bir yoğurma kabına koyun Üzerine tuzu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın Oda sıcaklığında yumuşamış olan yağı ve yoğurdu ilave edip yoğurmaya başlayın Malzemeler birbirine iyice karışıncaya kadar yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında olan ve ele yapışmayan hamuru toplayıp üzerini bir mutfak peçetesiyle örterek oda sıcaklığında 30 dakika bekletin

Diğer taraftan, üzeri için; süt kreması ve unu orta boy bir kaseye koyun Tel çırpıcıyla çırpmaya devam ederek yumurtaları ekleyin Son olarak, rendelenmiş peyniri de katıp karıştırın Tuz ve ' karabiberi serptikten sonra bu karışımı soğumuş olan kıymalı harca ilave edin ve karıştırın

Dinlenen hamuru 24-28 santim çapındaki orta boy ve yağlanmış bir tart kalıbına kenarlarını 2-3 santim yükselterek yayın Hamuru çatalın ucuyla 4-5 yerinden delin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla