Konu
:
KARMACA
Yalnız Mesajı Göster
KARMACA
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
KARMACA
Malzemeler;
4 adet orta boy pırasa (yaklaşık yarım kilo)
1 büyük soğan
yarım çay bardağı sivi yağ
3,5 su bardaği mısır unu
2 yumurta
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağı süt
1 cay kaşığı kabartmatozu
tuz, kırmızıbiber, kekik
Yapılışı:
Önce pırasaları ve soğanı temizleyip yemeklik doğrayın
Tavada sıvıyağ ile 10-15 dakika ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak kavuralım
Kek karıştırma kabına mısır ununu, yumurtaları, ılık suyu , sütü, tuzunu ve kabartatozunu güzelce karıştıralım
Kek kıvamından biraz daha koyu bir kıvamda olacak
Pırasalı harcıda hamura güzelce karıştıralım
Yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye malzemeyi döküp uzerini duzleyin
(ıslak bir kaşıkla düzeltmesi daha kolay oluyor
)
Üzerine kırmızı biber ve kekik serperek önceden ışıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul