06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ispanaklı Pastırmalı Puf Böreği
Malzeme
3 su bardağı Un
5 su bardağıAyçiçek Yağı
3 çorba kaşığı eritilmiş Margarin
2 adet yumurta
¼ limonun suyu
2 çay bardağı su
İç Malzeme İçin :
1 adet soğan (İnce kıyılmış)
3 çorba kaşığı Margarin
½ bağ ıspanak (Haşlanmış, kıyılmış)
100 gr pastırma (İnce kıyılmış)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
İç Malzemenin Hazırlanışı :
Tava içinde yağı ve soğanı yumuşatın
Ispanağı, pastırmayı koyup, karıştırın
1 çay bardağı suyu ekleyip, 5 dakika kaynatın ve ateşten alın
Tuzu ve karabiberi ilave ettikten sonra lezzetini kontrol edin
Yapılışı :
Mermerin veya masanın üzerine elenmiş unu koyup ortasını yuvarlak açın
İçine yumurtaları, limon suyunu, tuzunu, suyunu koyun ve ezerek karıştırın
Hamuru top haline getirin Üzerine bir örtü koyarak birkaç dakika bekletin
Hamuru tekrar yoğurup, üç parçaya ayırın ve parçaları merdane ile tabak büyüklüğünde açın En alta koyulanı diğerlerinden 2 santim geniş olarak açın
Önce alttakine margarini fırça veya elle sürün
Üzerine diğer katı koyun, aynı şekilde yağlayın Diğer parçayı da üste koyarak alttakinin uçlarını üzerine doğru kıvırın
Alt üst yapıp, bez örtülü şekilde 10 dakika dinlendirin
Hamuru ucundan oklavanın ortasına sararken, un serpiştirin
Oklavanın uçlarından bastırarak ileri geri birkaç defa yuvarlayın
Masanın üzerine açın Tekrar diğer istikametten aynı şekilde oklavaya dolayıp masa üzerinde ileri geri yuvarlayarak, hamuru yapıştırmadan 3 milimetre kalınlığında açın
Açılan hamurun üzerine iki parmak ara ile iç malzemeyi sıralayın
Fırça ile ıslatıp, önünüzdeki ucu malzemenin üzerine kapatın
Düz yuvarlak bir tabak ile istediğiniz şekillerde hamurları kesin
Ocakta hazır bulunan kızgın yağın içine tek tek atın
Açık kahverengi hale gelince çıkarıp servis yapın
|
|
|