Konu
:
Yumuşacık Simit Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yumuşacık Simit Tarifi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumuşacık Simit Tarifi
yumuşak simit - yumuşak simit yapımı - yumuşak simit nasıl yapılır
Yanında bir bardak çay ve birkaç dilim kaşar peynirle ziyafete dönüşecek yumuşacık simit tarifini pazar kahvaltılarınız ya da özel davet günleriniz için hazırlayabilirsiniz
Simit Tarifi
Malzemeler,
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı çörek otu
1 su bardağı pekmez
2 yemek kaşığı soğuk su
Yeteri kadar un
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına 1 kâse unu eleyip ortasını havuz gibi açın
Yaş mayayı 1 su bardağı ılık suyla eritip unun üzerine ekleyin
Şeker, tuz ve sıvıyağı yoğurma kabına ilave edip karıştırın
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp düz zemine dizin
15-20 dakika mayalanması için bekletin
Mayalandıktan sonra her bir hamur parçasını uzatarak simit şekli verin
Simitleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin
Kâsede pekmez ve 2 yemek kaşığı suyu iyice karıştırın
Karışımı simitlerin üzerine eşit miktarda sürün
Çörek otunu simitlerin üzerine serpin
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
Yanında kaşar peynirle sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul