Yalnız Mesajı Göster

Yumuşacık Simit Tarifi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumuşacık Simit Tarifi



yumuşak simit - yumuşak simit yapımı - yumuşak simit nasıl yapılır


Yanında bir bardak çay ve birkaç dilim kaşar peynirle ziyafete dönüşecek yumuşacık simit tarifini pazar kahvaltılarınız ya da özel davet günleriniz için hazırlayabilirsiniz




Simit Tarifi

Malzemeler,


1 yemek kaşığı toz şeker


1 tatlı kaşığı tuz


1 çay bardağı sıvıyağ


1 paket yaş maya


1 su bardağı ılık su


Yarım su bardağı çörek otu


1 su bardağı pekmez


2 yemek kaşığı soğuk su


Yeteri kadar un

Hazırlanışı,


Yoğurma kabına 1 kâse unu eleyip ortasını havuz gibi açın


Yaş mayayı 1 su bardağı ılık suyla eritip unun üzerine ekleyin


Şeker, tuz ve sıvıyağı yoğurma kabına ilave edip karıştırın


Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun


Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp düz zemine dizin


15-20 dakika mayalanması için bekletin


Mayalandıktan sonra her bir hamur parçasını uzatarak simit şekli verin


Simitleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin


Kâsede pekmez ve 2 yemek kaşığı suyu iyice karıştırın


Karışımı simitlerin üzerine eşit miktarda sürün


Çörek otunu simitlerin üzerine serpin


Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin


Yanında kaşar peynirle sıcak servis yapın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla