Konu
:
Milföylü Lokmalar
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Lokmalar
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Lokmalar
milföylü tarifler - milföylü lokma nasıl yapılır - milföylü tuzlu tarifler
Milföylü lokmalıklar malzemeleri
10 kare milföy hamuru
Taze nane yaprakları
50 gr kaymak
1 kase kurutulmuş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 kase siyah zeytin
1 tutam kekik
Milföylü lokmalıklar hazırlanışı
Kurutulmuş domatesleri ılık suda bekletip
küçük doğrayın ve kekikle tatlandırın
Kurutulmuş domatesleri zeytinyağı ile kavurun
Domates salçası ekleyip bir kaç dakika daha kavurun
Milföyleri tezgahın üzerine yayın
Her milföy karesinden iki yuvarlak
(biri büyük diğeri küçük) hamur çıkarın
Büyük yuvarlak milföy hamurunun
üzerine küçük milföyü yerleştirin
Kenarlarından parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın,
ortasını hafif çukurlaştırın
Milföyleri fırın tepsisine dizin
Pişme esnasında çok fazla kabarmaması
için her çukurun içine bir kaç tane bakliyat serpiştirin
200 dereceli fırında 10 dakika pişirin
Fırından alıp bakliyatları içinden çıkarın
Zeytin, taze nane yaprakları,
kurutulmuş domates ve kaymakla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul