Yalnız Mesajı Göster

Kızarmış Çin Keseleri

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Çin Keseleri




Malzemeler:


1 su bardağı yoğurt

4 yemek kaşığı süt

4 yemek kaşığı sıvı yağ

Yeteri kadar tuz

1 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı un

İçi için :

1 yemek kaşığı soya sosu

1 adet ince kıyılmış kırmızı soğan

Garnitür : Turp ve kırmızı soğan



HAZIRLANIŞI :

Unu, tuzu, kabartma tozunu bir kaba eleyin l su bardağı yoğurt, 4 yemek kaşığı süt ve 4 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip hamur yoğurun Hamuru 5 dakika dinlendirin

Sonra l cm kalınlığında bir hamur açıp yuvarlak kalıplarla kesin İnce doğranmış soğanı, soya sosu ile karıştırıp bu hamurların ortasına koyun Hamurları ortasından boğun

Orta kızgınlıktaki yağın içerisine atın Altın sarısı olana kadar kızartın Sıcak veya soğuk olarak isteğe göre servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla