Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli Mahlepli Çatal

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Mahlepli Çatal



Malzeme


- Hamur İçin:


- Yarım paket Sana yağı

- Yarım su bardağı Ayçiçek yağı

- Yarım su bardağı yoğurt

- 5 yemek kaşığı şeker

- 1 yemek kaşığı mahlep

- 1 paket kabartma tozu

- Aldığı kadar un

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 10 adet siyah zeytin


- Üzeri İçin:


- Yumurta sarısı

- Çörek otu


Hazırlanışı


Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayınız

Derin bir kâsenin içinde hamur için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırıp, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurunuz


Hamurdan ceviz büyklüğünde paçalar koparıp, rulo yapıp, rulonun iki ucunu çapraz olarak birbirinin üzerine yapıştırınız


Hamurları Sıvı Sana ile yağladığımız tepsiye dizip, üzerlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiniz

Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında 35?40 dak üzerleri kızarana kadar pişirip, servis ediniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla