Konu
:
Ateş Pidesi
Yalnız Mesajı Göster
Ateş Pidesi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ateş Pidesi
MALZEMELER:
10 adet kuru sac yufka (köy yufkası)
2 adet çiğ yufka
2 adet haşlanmış patates
250 gram beyaz peynir
350 gram lor
350 gram tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Kuru yufkaları iyice ıslatıp üst üste serin
Yumuşamaları için üzerini örtün
Ufaladığınız peyniri, loru, rendelenmiş patatesi, karabiber ve tuzla iyice karıştırılır
Zemini yağlanmış tepsiye 75-80 cm çapında açtığınız çiğ yufkayı tepsinin kenarından taşacak biçimde döşeyin
Üzerine bir sac yufkası sererek hazırladığınız harcı yayın
Bir kaşıkla erittiğiniz tereyağını gezdirin
10 yufka için de aynı işlem yapın
Son sac yufkasının üstüne çiğ yufka sererek ilk yufkanın taşan kısımlarını içeriye doğru kapatın
Közün üzerine sacayağı koyup üstüne tepsiyi yerleştirin
Ara sıra altına bakarak altının kızarmasını bekleyin
Altı pişen ateş pidesini daha büyük bir tepsiye ters olarak çevirin
Küçük tepsinin zeminini biraz yağlayarak pidenin pişmemiş tarafı alta gelecek biçimde tepsiye yerleştirin
Sacayağını kaldırıp tepsiyi doğrudan közün üzerine koyun
Köz ve külün sıcaklığı ile yine tepsiyi döndürerek pidenin altını kızartın
Dilimlediğiniz pideyi sıcak servis yapın
(Yanında ayran, çay ya da üzüm hoşafı önerilir
)
Not: Ateş pidesi, üzeri yağlanarak 160-180 derece ısıda elektrikli fırında 25-30 dakika süreyle de pişirilebilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul