Konu: Ateş Pidesi
Yalnız Mesajı Göster

Ateş Pidesi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ateş Pidesi



MALZEMELER:


10 adet kuru sac yufka (köy yufkası)

2 adet çiğ yufka

2 adet haşlanmış patates

250 gram beyaz peynir

350 gram lor

350 gram tereyağı

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI:


Kuru yufkaları iyice ıslatıp üst üste serin Yumuşamaları için üzerini örtün Ufaladığınız peyniri, loru, rendelenmiş patatesi, karabiber ve tuzla iyice karıştırılır Zemini yağlanmış tepsiye 75-80 cm çapında açtığınız çiğ yufkayı tepsinin kenarından taşacak biçimde döşeyin


Üzerine bir sac yufkası sererek hazırladığınız harcı yayın Bir kaşıkla erittiğiniz tereyağını gezdirin 10 yufka için de aynı işlem yapın Son sac yufkasının üstüne çiğ yufka sererek ilk yufkanın taşan kısımlarını içeriye doğru kapatın


Közün üzerine sacayağı koyup üstüne tepsiyi yerleştirin Ara sıra altına bakarak altının kızarmasını bekleyin Altı pişen ateş pidesini daha büyük bir tepsiye ters olarak çevirin Küçük tepsinin zeminini biraz yağlayarak pidenin pişmemiş tarafı alta gelecek biçimde tepsiye yerleştirin


Sacayağını kaldırıp tepsiyi doğrudan közün üzerine koyun Köz ve külün sıcaklığı ile yine tepsiyi döndürerek pidenin altını kızartın Dilimlediğiniz pideyi sıcak servis yapın (Yanında ayran, çay ya da üzüm hoşafı önerilir)


Not: Ateş pidesi, üzeri yağlanarak 160-180 derece ısıda elektrikli fırında 25-30 dakika süreyle de pişirilebilir





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla